Secretlab-tekniken bakom sina populära spelstolar

By | November 21, 2023

Secretlab är ett företag som revolutionerar spelstolsindustrin. Varumärket har lämnat regelboken och tänjt på gränserna med en vetenskapsunderstödd designetos som återspeglar den besatta uppmärksamhet på detaljer som ofta är kännetecknet för exklusiva kontorsstolar.

Faktum är att Secretlab är på ett uppdrag att kasta all konventionell spelstolsvisdom ut genom fönstret, och varje aspekt av dess populära TITAN Evo-modell har noggrant undersökts, testats och itererats för toppprestanda. Från 12-gradersvinkeln på sidovingarna som möjliggör en mer öppen sittställning till den patenterade, skulpterade sitsbasen i sten, har varje designelement noggrant övervägts för att hålla dig bekväm under långa timmar.

Sedan finns det ryggstödet i full längd. Vid första anblicken ser det ut som en vanlig racingstol, men den kunde inte vara mer annorlunda. Även om racingstolar har kritiserats för att skjuta fram axlarna med sin aggressiva kurva, kan en mjukare kurva fortfarande vara till hjälp på grund av axlarnas naturliga horisontella kurva. TITAN Evos ryggstöd är skulpterat för att följa kurvan på dina axlar, med en axelvingekontur på cirka 30 grader. Som jämförelse har de flesta spelstolar en 55-graders lutande kurva.

Utöver det utmanar Secretlab också traditionella antaganden om ergonomisk design. Under de senaste decennierna har stolar byggts kring idén att främja en enda, optimal hållning: med din rygg, knän och armbågar böjda i cirka 90 grader och dina fötter stadigt planterade på golvet.

Idag anses varumärken som Herman Miller och Steelcase ofta vara den heliga gralen av ergonomiska stolar. Men dessa stolar kanske inte ens gör allt rätt. Den danske kirurgen och sittexperten AC Mandal har kritiserat Herman Miller Aeron för att inte erbjuda tillräckligt med höjdjusteringsmöjligheter och möjligheter för människor att röra sig när de sitter. Den kritiken gäller också de flesta av dagens kontorsstolar: De håller dig låst i ett fast, upprätt läge, med lite utrymme att fritt luta sig tillbaka, röra sig i sätet eller till och med sitta i kors.

Även om denna så kallade optimala hållning fungerar, är den bara hälsosam i små doser. Faktum är att den ideala sittställningen förändras ständigt, enligt den världsberömda ryggradshälsoforskaren och förespråkaren Dr. Stuart McGill, och konceptet “bästa hållning” är helt enkelt en myt.

Secretlab utvecklar en ny, djärvare och modernare uppfattning om vad ergonomisk design egentligen ska vara. De flesta av oss tillbringar större delen av dagen sittande, oavsett om det handlar om att skriva, streama onlinevideor eller spela. Företaget anser att dess stol bör återspegla det och tjäna en mängd olika användningsfall.

Det betyder att en bra stol är en som aktivt stödjer olika sittställningar och frekventa förändringar i hållning. Ett brett utbud av ryggstöd och en sitsbas som ger utrymme för rörelse är avgörande för att förebygga ryggsmärtor, vilket står i kontrast till det begränsade ryggstödet i kontorsstolar och de restriktiva ryggsätena i andra kontorsstolar. En variabel position hjälper till att migrera spänningar från en vävnad till en annan, vilket säkerställer att den aldrig passerar tröskeln där obehag resulterar i smärta och sedan skada.

TITAN Evo har designats kring denna idé om stressmigrering, packad med justerbara funktioner som anpassar sig till det naturliga sättet alla sitter och rör sig. Dess 4-vägs L-ADAPT™ svankstödssystem har ett anpassat Y-format galler som böjer sig mot din rygg när du rör dig. Den har också oöverträffad mångsidighet med upp-, ner-, in- och utjusteringar, vilket gör det enklare än någonsin att hitta rätt passform för dig. Ett fast eller dåligt justerat svankstöd kan göra mer skada än nytta, trycka in ryggraden på fel ställe.

Plus, dess klapperstenssäte gör att du kan röra dig i din sits, vilket hjälper till att lindra trycket på de mjuka vävnaderna i dina lår och skinkor. Det 165-graders ryggstödets lutning gör att du också kan ändra från en upprätt, aktiv hållning till en mer avslappnad position för casual cruising, så att du inte lägger press på samma ryggradssegment hela dagen.

Detsamma gäller Secretlabs patentsökta kallhärdande skum. Medan mesh länge har varit det föredragna valet för ergonomiska arbetsstolar eftersom det ansågs vara överlägset, valde Secretlab medvetet skum för sin stol på grund av sin övertygelse om att korrekt designat skum kan överträffa mesh. Ny forskning av ergonomispecialister vid University of California, Berkeley, pekar också på några unika fördelar med skum.

Forskningsdeltagare fann att skum gav betydligt mer stöd än mesh över tiden, tillsammans med indikationer på lägre medel- och maximalt tryckvärden för skum. Med en högdensitetsformulering på upp till 65 kg/m³ behåller Secretlab kallhärdat skum samma struktur och konsistens även efter år av daglig användning, så att du alltid är säker på en jämn viktfördelning och avlastning av trycket. I jämförelse väger billigare skum mindre än 50 kg/m³ och ger betydligt mindre stöd över tiden.

Secretlab kallhärdningsskum är också avsiktligt utformat för att vara medelfast, den perfekta formuleringen för effektiv tryckavledning. Mjuka stolar kan vara bekväma i början, men de bottnar när du sjunker ner i dem, vilket orsakar en plötslig ökning av stelhet och tryck som orsakar obehag över tiden. Det är också svårt för dem att stödja ryggen och tröttheten kommer snabbt.

Företaget skapar sig en nisch som en ledande pionjär inom spelbranschen. Deras klädselmaterial använder avancerade formuleringar som erbjuder otaliga fördelar, såsom förbättrad handkänsla och hållbarhet. Secretlab NEO™ Hybrid Synthetic Leather har en unik glans som ser ut och känns som äkta läder, och är dessutom 12 gånger mer hållbart än vanligt PU-läder.

PU-läder har vanligtvis ett mellanskikt av skum som absorberar fukt. Detta lager bryts lätt ned efter exponering för svett, vilket gör att det översta lagret skalar av. NEO™ Hybrid Leatherette bekämpar detta genom att helt eliminera mellanskiktet och istället förstärka basskiktet med en anpassad 3D-struktur av ultrafina polyesterfibrer för exceptionell styrka, flexibilitet och nötningsbeständighet.

Det syntetiska lädret har utsatts för rigorösa nötnings-, slitage- och fukttestningar, vilket vida överträffar industrins teststandarder. Det är så du vet att det kommer att hålla i många år.

Idag är TITAN Evo valet av världens bästa esportproffs och de viktigaste turneringarna. Det här är spelare som spenderar mer än 12 timmar om dagen sittande, ett bevis på Secretlabs förmåga att anpassa sig och stödja även de mest krävande användarna när insatserna är höga. Med banbrytande innovationer och ett obevekligt fokus på forskning och testning fortsätter Secretlab att tänja på gränserna för ergonomisk vetenskap i spelstolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *