På flyget eller i soffan? Hur Englands trupp formar sig inför EM 2024 | England

By | November 21, 2023

På planet

Jordan Pickford Han fortsätter att avvärja sina rivaler om förstaplatsen och kommer att vara Englands målvakt vid EM 2024. Gareth Southgate har upprepade gånger visat att han kommer att backa sina stammisar. Harry Maguire Han har sina kritiker men mittbacken kommer att åka till Tyskland. En större fråga är om Maguire kommer att starta. Marc Guéhi har dykt upp som ett gångbart alternativ och pressar på för att starta tillsammans med Englands bästa försvarare, Juan Piedras.

Det blir dock inte mycket experiment på baksidan. Kyle Walkerkapten mot Nordmakedonien, konsoliderar sig på högerbacken och Southgate fortsätter att värdera Kieran Trippier erfarenhet. Alltid pålitlig, Trippier är ett solidt skydd till höger och har fått förtroende för att spela till vänster i frånvaro av Luke Shawen viss startmotor om det passar.

Phil Foden, Harry Kane och Bukayo Saka kan bli de tre första startande i Tyskland nästa år. Foto: Michael Regan/FIFA/Getty Images

Vissa spelare har ingen anledning till panik. Declan Rice Han är ostoppbar på det defensiva mittfältet och Judas Bellingham Han kan bli stjärnspelaren i turneringen. Det finns många unga och ljusa talanger. Phil Foden och Bukayo Saka De erbjuder mål, skicklighet och kreativitet på kanterna och kan mycket väl vara Southgates favoritalternativ att börja i topp tre med Englands huvudlag. Harry Kane.

I avgångsloungen

kristallpalatset Sam Johnstone Han ser ut att vara den starkaste motståndaren för Pickford för tillfället och startade mot Australien förra månaden. Platserna står på spel. Southgate hoppas kunna lära sig mycket när hans lag spelar vänskapsmatcher mot Belgien och Brasilien i mars. Du har pratat om att vilja ha mångsidighet, så Levi Colwills Hans förmåga att täcka vänsterback och mittback kan göra honom till ett frestande val.

En trupp på 23 personer betyder att Southgate inte kan transportera passagerare. han har stått vid sidan kalvin phillipssom kombinerar bra med Rice, men mittfältaren spelar inte för Manchester City och behöver en flytt i januari.

kalvin phillips
Kalvin Phillips är en av Gareth Southgates favoriter men behöver minuter på klubbnivå efter att ha lämnats utanför Manchester Citys a-lag. Foto: Marc Atkins/Getty Images

Djupet är ett problem på mittfältet. Det finns inte många alternativ till Jordan Hendersonvars erfarenhet fortfarande uppskattas trots hans flytt till Saudi Pro League. Conor GallagherHans form för Chelsea har satt honom i strid, men han kämpade mot Malta förra veckan. Experimentet med Trent Alexander-Arnold Mittfältet behöver justeringar, även om Southgate helt klart vill jobba med Liverpool-spelaren, som också är bekväm som högerback. På attack James Maddison, Jack Grealish och Mark Rashford De tävlar om en plats till vänster, och det skulle vara en överraskning om någon av dem missade. Grealish har dock varit in och ut hos City och Rashfords form för Manchester United har varit en besvikelse.

väntar på en biljett

Aaron Ramsdale Han var i bottenlaget och startade mot Skottland i september, men målvakten tappade sin plats i Arsenal och kunde vara nervös inför en sen knuff från Newcastle. Nick pappa. I försvaret Lewis Dunk Han har varit stabil i sina senaste utflykter och kan ta ut Colwill. Dunk är före Fikayo Tomori och Ezri Konsa, som kommer att bero på skadorna. Å andra sidan kan många saker förändras mellan nu och sommaren. Tänk om Chelseas högerback James Reece Håller han sig i form och har en bra andra halva av säsongen? James är en utmärkt spelare, även om han har varit ordinarie på behandlingsbordet och hans frånvaro från det senaste laget föranledde en svidande kommentar från Southgate.

Tillförlitlighet kommer att påverka urvalet. Chelsea Ben Chilwell Han skulle ha gynnats av Shaws frånvaro men är borta med en hälsenaskada. Southgate har letat efter alternativ och gav City sin debut Rico Lewis mot Nordmakedonien. Den mångsidiga 19-åringen sticker ut för att ha spelat bra. Lewis kan till och med vara ett alternativ på mittfältet, speciellt med murare montering i onåd efter en långsam start på Old Trafford.

hoppa över tidigare nyhetsbrevskampanjer