Film- och tv-historia, bakom kulisserna, memoarer med mera

By | November 21, 2023

Frigör Oppenheimer

Christopher Nolans mäktiga drama var en av årets största filmer och nu kan du läsa alla fascinerande detaljer om hur produktionen gjordes. I den nyligen släppta boken “Unleashing Oppenheimer: Inside Christopher Nolan’s Explosive Atomic-Age Thriller” kommer du att upptäcka hur noggrann en filmskapare Nolan verkligen är, utmaningarna med att återuppbygga det berömda Los Alamos, förtjusande anekdoter bakom kulisserna och otroliga insikter från Nolan och alla nyckelmedlemmar i filmens skådespelare och besättning. Fylld med vackra fotografier och exklusiva intervjuer, det här är en fantastisk krönika om skapandet av en av de bästa filmerna 2023. Du kommer inte att bli besviken. (Ethan Anderson)

MCU: The reign of Marvel Studios

Många av berättelserna bakom kulisserna som involverar Marvel Studios har blivit legendarisk. Hur företaget bleknade och var tvungen att säga upp några av sina viktigaste personer för att hålla sig flytande. Hur Jon Favreau och skådespelaren i “Iron Man” i huvudsak skapade det manuset i farten under produktionen. Hur Joss Whedon satte ihop Avengers för bioduken, bara för att bränna ut efter “Age of Ultron”. /Filmläsare kommer att känna till de stora ögonblicken i studions historia, men “MCU: The Reign of Marvel Studios” erbjuder full historia, med detaljer och berättelser som du aldrig har hört förut. Boken erbjuder en utmärkt kombination av detaljerade redogörelser för stora filmproduktioner, samt en fågelperspektiv över hur Kevin Feige så småningom tog över Hollywood och blev en av de mest framgångsrika producenterna i underhållningshistorien. Det är en fantastisk läsning för både MCU-fans och casuals. Se också till att kolla in vår intervju med bokens författare här. (Ben Pearson)

Gör läskiga saker

Visste du att det finns några människor i den här världen som faktiskt har tid att sitta ner och läsa en bok? Inte riktigt! De existerar! Och jag är bara lite avundsjuk på dess kraft! Om du eller någon du älskar är bokmasken och Om du också älskar allt som är med skräck, finns det några verkligt fantastiska läsningar tillgängliga på några favorittitlar hos fans. För att hedra William Friedkins mästerverk “Exorcisten”, som firar sitt halvsekelårsjubileum, har författaren Nat Segaloff skrivit “Exorcistens arv: 50 år av rädsla”. Det finns också en fullständig version av “Halloween: The Official Making of Halloween, Halloween Kills, and Halloween Ends” som undersöker David Gordon Greens trilogi. Eller om du någonsin har undrat “Hur blev det här till?” det finns veteranen “Sleepaway Camp”-historikern Jeff Hayes, “Sleepaway Camp: Making the Movie and Reigniting the Campfire” från det hyllade skräck- och popkulturföretaget, 1984 Publishing. Glad läsning! (BJ Colangelo)

Hantverkskomedier

Tyvärr täcks inte komediskapande i böcker lika ofta som stora biljettsuccéer. Kanske beror det på att det är svårt att fånga det hårda arbete som ligger i att göra en komedi. Men några riktiga klassiker har fått behandlingen i år och är en riktig behandling. Saul Austerlitz “Kind of a Big Deal” tar en titt på legenden om Ron Burgundy med en djupdykning i “Anchorman”. Erin Carlson driver baserna och håller poäng i den älskade basebollfilmen “A League of Their Own”. Filmskaparna Jim Abrahams och Jerry & David Zucker ser tillbaka på sin egen historia med en detaljerad och underhållande muntlig historia om skapandet av “Airplane!” Keegan-Michael Key och hans fru Elle Key tar oss genom sketchkomedins historia. Och Toby Benjamin kollar in den älskade kultklassikern “Withnail & I”, med den fulla välsignelsen av manusförfattaren och regissören Bruce Robinson. (Ethan Anderson)

Avrunda “The Dirty Dozen”

Om klassiska krigsfilmer får ditt hjärta att pumpa är den här boken om tillkomsten av klassikern “The Dirty Dozen” från andra världskriget ett måste att se. Som sammanfattningen av Dwayne Epsteins bok, “Killin’ Generals: The Making of The Dirty Dozen, the Most Iconic WW II Movie of All Time”, säger, “Baserat på exklusiva intervjuer med den överlevande skådespelaren och besättningen, vänner och familj av stjärnor. och andra Hollywood-insiders är ‘Killin’ Generals’ ett fascinerande måste att läsa för filmfantaster, militärfans och alla som älskar en sorglig, smutsig äventyrshistoria. Detaljerad, insiktsfull och skvallrig, hyllningen till Epstein framhäver filmens karaktär. ändlös störtflod av filmiskt guld”. När en film spelar Lee Marvin, Ernest Borgnine, John Cassavetes, Charles Bronson, Donald Sutherland, Jim Brown, Robert Ryan, Clint Walker och Telly Savalas, finns det säkert massor av fantastiska berättelser bakom kulisserna. (Ethan Anderson)

Djärvt bakom kulisserna av “Star Trek II: The Wrath of Khan”

För dem som är fans av Ricardo Montalbáns sci-fi-slagskeppsscener, hjärnmaskar och manliga bröst, kanske du vill kolla in “Star Trek II: The Wrath of Khan: The Making of the Classic Film” av John och May Jose Tenuto . Boken innehåller förstås en hel del bakom-kulisserna-fotografering, samt bakom-kulisserna intervjuer med regissören Nicholas Meyer och många andra filmskapare. Tillsammans med den muntliga historieboken “The Fifty Year Mission” kommer du att veta allt som finns att veta om “Star Trek II”. (Witney Seibold)

lite tv

Hej, det finns mycket TV där ute också, och här är ett par böcker som gräver ner sig i den flimrande rutan. En av dem erbjuder en omfattande muntlig historia av succéserien “The OC”, komplett med intervjuer med serieskaparen Josh Schwartz och den exekutiva producenten Stephanie Savage, och nyckelrollsmedlemmar som Ben McKenzie, Mischa Barton, Adam Brody, Rachel Bilson, Peter Gallagher, Kelly Rowan, Melinda Clarke, Tate Donovan med flera.

På den bredare sidan av tv, en ny bok av författaren Peter Biskind fördjupar sig i utvecklingen och översynen av tv. Som sammanfattningen säger: “Istället för att fokusera på en tjänst, som HBO, frågar ‘Pandora’s Box’: ‘Vad gjorde HBO förutom att ge oss ‘The Sopranos’?’ Svaret: Det gav oss en revolution. Biskind biter sig in i en stor del av underhållningshistorien, följer HBO från dess födelse till mognad, går vidare till grundläggande kabeloperatörer som FX och AMC, och slutar med streamers och deras krig, som stör Netflix mot Amazon Prime Video, Max och de stora fördelarna: Disney, Apple TV och Paramount.” Låter som att det borde vara en ganska informativ läsning! (Ethan Anderson)

Av alla Charlie Browns i världen…

En av de mest älskade julspecialerna genom tiderna är utan tvekan “A Charlie Brown Christmas”, som innehåller de älskade karaktärerna från Charles M. Schulz’ serier “Peanuts”. Nu tittar en ny bok av professorn och kulturhistorikern Michael Keane på hur den animerade julfavoriten blev till. Som sammanfattningen av “Charlie Brown’s Christmas Miracle: The Inspiring, Untold Story of the Making of a Holiday Classic” säger: “Keane visar övertygande att den sista sändningen av julspecialen, med tanke på dess otroligt snäva femmånaders produktionsschema och det bestämda ogynnsamt mottagande det fick från de skeptiska nätverkscheferna som först granskade det var inget mindre än ett mirakel.” Boken går bakom kulisserna med ny forskning och originalintervjuer, och det finns ingen bättre tid att läsa om denna förtjusande specialitet. (Ethan Anderson)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *