5 ChatGPT-meddelanden för att säkerställa varumärkeshöjande presstäckning

By | November 21, 2023

Bli känd för ditt arbete, bli känd för dina kunder, bli känd för ditt innehåll, ditt budskap eller din frisyr. Oavsett hur du gör det kan det göra underverk för ditt varumärke att bli mer känd. Att komma framför fler ögon, vara inför fler sinnen och vara namnet på allas läppar kan innebära att du kommer att tjäna mer pengar och få mer inflytande med en bråkdel av ansträngningen.

Amy Merrywest lär företagsägare hur man använder PR för att växa sitt varumärke. Som grundare av Pitch & Shout PR har Merrywests arbete sett kunder få täckning i publikationer som BBC, The Telegraph, The Guardian, The Times, GQ och Cosmopolitan, och deras produkter säljs slut över en natt tack vare tv-bevakning på stora nyhetskanaler, inklusive ITV. . Merrywest har erfarenhet från boutiquebyråer och globala PR-företag och leder nu en grupp entreprenörer som tillämpar PR-strategier för att skapa effektfull tillväxt i sina företag. För henne är PR mer än bara ett fåfängamått: det är en kraftfull katalysator för affärsexpansion och generering av leads.

Merrywest delade uppmaningarna som den använder med ChatGPT för att hjälpa företagsägare att få täckning, och de har modifierats för att inkludera de avgörande komponenterna i en effektiv uppmaning. Kopiera och klistra in dem i ChatGPT och redigera parenteserna med din unika information.

Säkra din egen pressbevakning med ChatGPT

Skapa relevanta berättelseidéer

“Det finns två populära stilar av innehåll du kan presentera för pressen,” sa Merrywest: “Råd och berättelser om mänskligt intresse.” Identifiera först media vars läsare är dina idealkunder och presentera dig sedan som den perfekta bidragsgivaren till deras innehåll. Det är här du “tar det du redan vet om din kunds önskemål, behov och intressen och sedan använder AI för att förvandla denna kunskap till en fantastisk berättelseidé.” Använd den här uppmaningen för att skapa ett urval av berättelseidéer som fokuserar på din klients personliga, relaterbara perspektiv på deras största utmaningar och positionera dig själv som personen med svaren.

“Jag vill säkra pressbevakning genom att pitcha berättelseidéer som resonerar med min målgrupp. Vanligtvis är mina kunder [describe your typical client]står inför huvudproblemet [describe the difficulty or problem they have]. Mitt företag [describe your business] erbjuder lösningar på dessa problem. Jag planerar att presentera ett förslag för medier som t.ex [describe the media outlet and what kind of content they share]som ofta publicerar berättelser som [include some of the headlines of their current content]. Kan du hjälpa mig att sätta ihop ett urval av berättelseidéer, med fokus på råd eller mänskliga intressevinklar som lyfter fram de utmaningar mina kunder står inför och positionerar mitt företag som en lösningsleverantör? Idéer måste vara attraktiva, relevanta för mediets stil och utformade för att attrahera dess läsare, vilket återspeglar en förståelse för både innehållet i mediet och mina kunders behov.

Få säsongsbetonad inspiration

“Att skapa berättelseidéer som är relevanta och lägliga är avgörande för framgången för din pitch,” förklarade Merrywest, “så det är viktigt att använda tiden på året som inspiration.” Hon råder dig att tänka brett här, eftersom det finns flera sätt att utforska tiden på året. Tänk på “årstider, nationella eller internationella händelser, religiösa traditioner och helgdagar” och kom ihåg var dina ideala kunder finns för att överväga trender som är specifika för deras plats. Prova den här uppmaningen för att generera fler berättelseidéer med hjälp av viktiga datum i din dagbok.

“Med nästa nyckeldatum den [enter key date] Med det i åtanke, och med tanke på den information du redan vet om mina kunder och min verksamhet, skulle du kunna generera relevanta idéer för pressartiklar för de publikationer jag riktar in mig på? Dessa idéer bör vara specifika för evenemanget, säsongen, traditionen eller högtiden jag nämnde och vara i linje med publikationens läsares intressen. Målet är att skapa aktuellt, engagerande innehåll som resonerar med både behoven hos min ideala klient och stilen på publikationen.”

Låt dig ryckas med av trenderna

Hittills har du idéer i linje med vad du redan skriver det här inlägget, du har idéer baserade på säsongsvariationer, nu ser du på framtiden och presenterar ämnen om nya och framtida trender. “Om du håller fingret på pulsen i din bransch säkerställer du att du släpper innehåll som är relevant och trendigt,” sa Merrywest. Dina drömmedier vill inte bli lämnade, så hjälp det genom att göra din research. Använd det här meddelandet för att inspirera idéer till presspresentationer som fokuserar på trender och använd responsen för att utveckla ditt förslag.

“Med hänsyn till de senaste trenderna inom [describe your area of expertise], och med hänsyn till den information du redan känner till om mitt företag och mina kunder, agera som PR-professionell och ge idéer till presspresentationer som är i linje med dessa trender. Bidragen ska vara relevanta för min verksamhet, resonera med min ideala kund och vädja till publikationen jag riktar in mig på. Målet är att föreslå innovativa, trendbaserade ämnen som kommer att positionera publikationen som ledande inom sitt område, samtidigt som jag lyfter fram min verksamhets relevans och expertis inom dessa områden.”

Förvandla idéer till rubriker

Nu när du har identifierat dina berättelseidéer, oavsett om de är baserade på råd, mänskligt intresse, aktuella affärer eller framtida trender, “är nästa steg att skapa en uppmärksammad rubrik för din potentiella berättelseidé.” När du väl har en kraftfull rubrik, sa Merrywest, “kan du utveckla berättelsen och göra det svårt för en redaktör att ignorera.” Välj den bästa berättelseidén ChatGPT har hittat hittills och begär dina rubriker. Ge exempel, skaffa flera versioner och se till att de har stor inverkan. “Om du förvirrar, förlorar du,” tillade Merrywest. Skapa tydliga och attraktiva rubriker för bästa chans att lyckas.

“Av de berättelseidéer som genererats kring råd, mänskligt intresse, säsongsbetonade teman och trender, valde jag den här som min favorit: [enter your favourite story idea]. Kan du skriva ett urval av 10 uppmärksammade rubriker till den här berättelsen? Rubriker bör beskriva ämnet bokstavligt, men vara slagkraftiga och koncisa för att fånga läsarens intresse omedelbart. Sträva efter tydlighet och effekt, undvik förvirring för att maximera engagemangspotentialen. “Flera varianter skulle vara till hjälp för att utforska olika vinklar och se till att rubriken sticker ut.”

Skriv ditt förslag

“Den här delen är viktig för att få det rätt!” sa Merrywest, men “om skrivandet inte är din starka sida är det svårt att sammanställa ett presstal.” Hon rådde honom att undvika att göra sitt tal för långt eller vagt och att se till att han snabbt kommer till saken så att han inte blir avvisad. Inkludera istället nya och fräscha råd du kan ge, dela framgångsberättelser från din karriärresa och se till att skicka in innehåll som tillför ett verkligt värde för läsarna. Använd den här uppmaningen för att skapa ett tal som du kommer att vara stolt över.

“Använder rubriken”[enter your favourite previously generated headline]’Jag behöver hjälp med att skapa ett kortfattat och slagkraftigt presstal. Talet ska snabbt komma till saken och visa värdet av innehållet jag erbjuder. Viktiga punkter att inkludera är: Jag heter [enter your name] och jag är [describe your role]. I det här stycket ska jag utforska [enter key points, such as statistics, your key findings in this subject, and your core piece of advice or knowledge]. Jag skulle vilja ha uppmaningen för att leda läsaren till min webbplats. [enter your website address] och be dem att överväga det intresse deras läsare kan ha för detta ämne. Målet är att skapa en diskurs som inte bara är informativ utan också engagerar och uppmuntrar till handling.”

Skapa varumärkesbyggande pressbevakning med dessa 5 ChatGPT-tips

Du behöver inte anlita ett PR-team för att säkerställa täckning av ditt varumärke. Följ istället dessa tips och använd dessa uppmaningar för att prova själv. Få berättelseidéer på tre sätt: med hjälp av bästa tips, säsongsbetonade vinklar eller följ trenderna. Förvandla idéer till rubriker och rubriker till ett fullständigt tal. Sätt ditt varumärke i rampljuset med en vinnande pressplan och skicka fler människor din väg. Så här drar du till dig journalisters uppmärksamhet och ökar dina chanser att bli aktuell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *